Festetics kastély esküvő helyszín

0

Minden kislány arra vágyik, hogy királylány lehessen. A mesék gyönyörű hercegnői ugyanis csodálatos világot tárnak a szemünk elé. Pompás ruhák, csillogó épületek, álomszerű gondtalanság. Ma ez már csak igazán keveseknek adatik meg, ezért is nagyszerű az a kezdeményezés, amelyet a keszthelyi Festetics-kastély indított. A Helikon Kastélymúzeum ugyanis megnyitotta kapuit a házasulandók előtt, így már bárki számára elérhető a Festetics kastély esküvője.Festetics Kastély esküvői szolgáltatások, helyszínek

A Festetics-kastély esküvői szolgáltatásai mindenre kiterjednek. A kastély és természetvédelmi parkjának hangulata már önmagában is biztosítja a különleges esküvői pompát, minden másról pedig a kastély dolgozói gondoskodnak:

 • Esküvői ceremónia megszervezése
 • Lakodalmi menük elkészítése egyedi igények szerint is
 • Esküvői fotózás és videófelvételek készítése
 • Esküvői kellékek és dekorációk biztosítása az együttműködő partnerek által
 • Esküvői ruhák, karikagyűrűk, smink, fodrász ajánlása
 • Zeneszolgáltatás

Sétálgatva a Helikon Kastélymúzeumban, óhatatlanul az épület bűvkörébe kerülünk. A barokk kastély folyosóin és termeiben eredeti, illetve korhűen rekonstruált belső terekkel találkozhatunk. Az egyik ilyen különleges helyszín a kastély Tükörterme, amelyben esküvői ceremóniát is tarthatunk.

Nevét a benne található 5 hatalmas kristálytükörről kapta. Ezek a csodálatos tükrök nemcsak a térérzetet növelik, hanem még ragyogóbbá teszik a látványt. A Tükörterem a kastély keleti homlokzatánál teraszos erkélyben végződik, ahonnan pazar kilátás nyílik a balatoni tájra.

A kastélymúzeum csodálatos épületében további helyiségek is alkalmasak az esküvő megtartására. Ilyen

 • az északi szárnyon található Velencei tükörterem,
 • a Kastélypince Étterem, valamint maga
 • a kastélypark.

A ceremónia utáni fogadásnak, illetve lakodalomnak a Festetics-kastély báltermei adhatnak otthont. A báltermek, illetve a Kastélypince Étterem ültetéses rendezvény esetén 150 fő, míg állófogadások esetén 200 fő befogadására alkalmasak.

Szálláslehetőség

Bár a Festetics-Kastély külön szállodaként nem üzemel, a kastélymúzeumban tartott rendezvényekhez kapcsolódóan szálláslehetőséget biztosít a vendégeknek. Így nemcsak a jegyespár, de a családtagok is kipróbálhatják a főúri életet. A Festetics kastély négy díszes lakosztálya és tíz szállodai szobája összesen 28 fő részére kínál kényelmes szállást. A szobaárakról a kastély honlapján tájékozódhat.

Festetics Kastély esküvői fotózás

Előzetes egyeztetés alapján és külön díj ellenében a kastélymúzeum több termében is lehetőség van esküvői fényképek elkészítésére. Ilyen a

 • Fehér tükörterem és a Velencei tükörterem,
 • a Könyvtár és a báltermek,
 • a Tölgyfalépcsőház és a folyosók, valamint
 • a lakosztályok.

Ezen kívül a kastélypark angol-, illetve francia kertje is igénybe vehető. A Festetics-kastély parkja egyidős magával az épülettel. Jelentősége nemcsak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is óriási. A 18. században megalkotott barokk keszthelyi kastélypark ugyanis Közép-Európa legjelentősebb kertművészeti alkotása.

További információkat a fotózási lehetőségekről a Festetics-kastély honlapján talál.

Esküvői Nyílt Nap a kastélyban

A Festetics-kastély minden évben Esküvői Nyílt napot szervez, ahol a rendezvényszervezőkön és a szolgáltatókon kívül egy esküvői szertartást is bemutatnak az érdeklődőknek. A nyílt napon részt vevők különleges kedvezményekben részesülnek, amennyiben a Festetics-kastélyt választják álomesküvőjük helyszínéül.

Érdemes követni a Festetics kastély hivatalos facebook-oldalát, ahol megtaláljuk az aktuális információkat. Szenes Zsuzsannát, a Festetics-kastély esküvő- és rendezvényszervezőjét az eskuvo@helikonkastely.hu  email címen, vagy a +36-20/278-1721-as telefonszámon érhetjük el.

Felhasznált irodalom: helikonkastely.hu

 A cikkben felhasznált képekért köszönet Németh Balázs fotósnak.Share.

About Author

Német nyelvtanár, blogger. Rajong a kultúrtörténeti finomságékért, Festetics György szerelmese. 4 gyermek nevelése mellett hobbija és szenvedélye az írás, a Szárnyak - Kortárs magyar versek kötetben több verse is megjelent. Keszthelyhez családi szálak kötik.

Leave A Reply