Afrika Múzeum Keszthely – szafari a Balatonnál

0

A mesebeli afrikai hangulatért nem kell feltétlenül kontinenst váltanunk. Az Afrika Múzeum a Balaton partján, a Keszthely környéki Balatonederics határában helyezkedik el számtalan trófeával, érdekes néprajzi kiállítással és egy mini szafari parkkal a több hektáros terület közepén. A kisgyermekes családok körében igen népszerű hely mindenkinek tartogat érdekességeket.


A múzeumban megtalálható Dr. Nagy Endre dolgozószobájának rekonstrukciója a legfontosabb személyes tárgyaival, könyveivel, íróasztalával és számos, érdekes afrikai gyűjteménnyel. Az épület többi részében számtalan trófea és preparált állatbundák találhatók. Az házat akkor is érdemes meglátogatni, ha egyáltalán nem érdekel a vadászat. Hidd el, megéri!

A hatalmas birtokon helyezkedik el a mini szafari park, ahol watusi marhát, jávorantilopot, kafferbivalyt, vaddisznót, vietnami disznót, őzeket, kecskéket és számos más állatot is szemügyre vehetünk. Még a púpútévére is fellehet ülni és természetesen pónin is lehet lovagolni.

A parkban néhány maszáj kunyhó is megtalálható, amelyeket életnagyságú bennszülöttek őriznek – természetesen csak kartonpapírra nyomtatva.

A hatalmas park végében pedig egy kilátótorony található, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Szigligeti-öböl felé.

Az Afrika Múzeum területén kávézót, ajándékboltot és játszóteret is találunk.

Az Afrika Múzeum története

Az Afrika Múzeum Keszthely ötlete és megvalósítása Dr. Nagy Endre nevéhez fűződik.

Az Afrika Múzeum alapítója, Dr. Nagy Endre. Kép forrása: vadaszlap.hu

Az Afrika Múzeum ötlete és megvalósítása Dr. Nagy Endre vadászmester és zoológus nevéhez fűződik. Az ószőnyi születésű, eredetileg jogi doktorátus az 1950-es években menekülésre kényszerült hazájából, ami után Ausztriában és Németországban telepedett le.

1958-ban viszont végleg elhagyta Európát, miután elismert vadásszá vált német földön és több afrikai gyűjtőutat is megjárt. Az új otthona Tanzánia lett, ahol vadbefogóként és gyűjtőként kereste kenyerét. Az új hazájában később elismert vadászati főnökké, állatkert- és vadaspark alapítóvá és az ország egyik legismertebb fehér vadászává vált.

Vadászati gyűjteményének nagy részét 1984-ben a Keszthely környéki balatonedericsi családi kúriájába hozta haza, amely azóta is állatvilággal körülvett múzeumként működik.

Afrika Múzeum belépő árak és nyitvatartás – 2022

Nyitvatartás:

  • április, október: 9:00-16:00 
  • június, július, augusztus: 9:00-18:30
  • május, szeptember: 9:00-17:00
    (Pénztárzárás 30 perccel zárás előtt)

Jegyárak:

  • Felnőtt: 2.300 Ft
  • Nyugdíjas: 1.600 Ft
  • Gyermek: 1.600 Ft (3-18 éves kor között)

A jegyár tartalma: a múzeum és állatkert megtekintése, idegenvezetés, parkolás.

Csoportoknak (20 fő felett) 10% kedvezmény + 2 kísérőnek ingyenes belépés!

A fizetés már bankkártyával is lehetséges.

Egyes szolgáltatások kizárólag a főszezonban érhetőek el!

Megközelítés és kapcsolat

Cím: 8312 Balatonederics, Kültelek 11. – 71-es főút Balatonederics és Balatongyörök között félúton. A múzeumot tábla jelzi. A parkolás ingyenes.
Telefon/fax: 06-87/466-105
E-mail: info@afrikamuzeum.hu
Share.

About Author

Leave A Reply