Ligetplex mozi Keszthely mellett

0

Hosszú évekig nem rendelkezett Keszthely mozival, legalább is nem olyannal, amely egész évben várta a látogatókat. Ezt változtatta meg a 2020 januárjában megnyitott LigetPlex Cinema, amely a várossal egybefonódott Gyenesdiáson található.

A mozik szerelmesei joggal kereshetik Keszthelyen a Cinema City mozilánc termeit, pedig azt legközelebb csak Zalaegerszegen találják meg, Keszthelyen ugyanis a Cinema City nem üzemel mozikomplexumot. Javasoljuk azonban helyette a nemrégiben megnyitott LigetPlex mozit. Illetve a kicsit messzebb lévő hévizi ArtMozit, a Fontana Filmszínházat.

A várva (vissza-)várt keszthelyi mozi

A LigetPlex 2020-as nyitása előtt a helyiek sokáig nem tudtak a közelben filmezni, pedig anno még Keszthelyen is állt egy mozi. Még biztosan sokan emlékeznek a Petőfi mozi nevére, ami végül 2003-ban zárt be. A „mozi-kérdés” azóta foglalkoztatta a lakosokat. Ugyan az érdeklődés és az igény fennmaradt, az üzemeltetés kérdése ennél bonyolultabb volt. A nyári hónapokban szerencsére a kertmozik pótolni tudták a hiányt, hiszen ezek is szuper filmezős programot biztosítottak. Nem kérdés azonban, hogy a várva várt puha-székes moziélmény mégiscsak jobban illik a popcorn illathoz.

A LigetPlex a legnagyobb balatoni mozi

A LigetPlex tekinthető akár keszthely mozijának is, annak ellenére, hogy helyszínül a Gyenesdiáson található Liget Pláza szolgál. Itt valójában már évek óta megvolt a helye a mozinak, azonban csak a közelmúltban sikerült ténylegesen megépíteni, ráadásul rögtön 2 teremmel.

Ez a balatoni régió legújabb és legnagyobb mozija. A 300 fős nagyterem és a kisebb, 120 fő befogadására képes terem egyaránt alkalmas 3D-s filmek vetítésére is.  A LigetPlex különlegessége, hogy a székek a megszokottnál szélesebbek és természetesen nagyon kényelmesek. Itt biztosan ellazul az ember a film nézése közben. A termek emellett a legkorszerűbb vetítés- és hangtechnikával lettek ellátva. Így könnyű szívvel kijelenthető, hogy Keszthely mozija garantálni tudja a nagyszerű filmélményt.

Így néz ki a Keszthely melletti LigetPlex nagyterme.
A LigetPlex nagyterme (Kép forrása: Ligetplex Cinema)

Keszthely moziműsor

A moziműsor megtalálható a LigetPlex mozi weboldalán, ahol lehetőség van a helyek lefoglalására is. A filmeket a hét minden napján, késő délelőttől késő estig vetítik.

LigetPlex mozijegyárak

  • 2D gyermek (12 éves korig) 1400 Ft
  • 2D teljes árú  1700 Ft
  • 3D gyerek (12 éves korig)     1500 Ft (+szemüveg)
  • 3D teljes árú  1800 Ft (+szemüveg)

A LigetPlex megközelítése

A mozit Keszthelyről a Tapolcai úton haladva lehet megközelíteni. A parkolás könnyen megoldható a Liget Pláza ingyenes parkolójában.

Cím: Gyenesdiás, Kereskedők útja 4.
e-mail: ligetplex@gmail.com
telefonszám: +36 (30) 865 1404

Share.

About Author

Tavasztól-őszig Keszthely a második otthona. Két gyermekével a keszthelyi látnivalók többségét személyesen is kipróbálta, és örömmel kalauzolja barátait is városban. Célja, hogy a kötelező körökön túl Keszthely rejtett csodáit is megismertesse az ide látogatókkal.

Leave A Reply