Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Robotok a közlekedésben – Keszthely

2018.10.13 15:00 - 16:00

Egyes elemzők szerint 15-20 év múlva a jelenleg emberek által végzett munkák 80%-át robotok fogják átvenni. Hogy ez megvalósul-e vagy sem az a jövő titka, de azt kár vitatni, hogy a robotok felhasználása terjed, és szükség lesz megfelelő számú képzett munkaerőre akik programozni tudják a robotokat. Nem olyan régen a vezető nélküli metro feltűnő jelenség volt, mára viszont megszokottá vált. Napjainkban nagy erőkkel fejlesztik az önvezető autókat, ami lehet, hogy rövid időn belül hasonlóan a vezető nélküli metróhoz megszokottá fognak válni.Rendezvényünk célja, az érdeklődő ifjúságnak megmutatni, és közösen egy alapszintű programot írni, ezeknek a járműveknek egy-egy szabályzására, és a megírt program egy valós robotot fog irányítani.

Mik lehetnek ezek? Pl:

  • jelre indított egyenletes gyorsítás, sebességen tartás, jelre történő egyenletes lassítás, adott helyen megállás. (Metró mozgása két megálló között)
  • kanyargó vonal követése (autópályán sávtartás)

Az alapszínű programokkal az érdeklődők betekintés nyerhetnek ezen programozási feladatok megvalósításában, problémahalmazába, szabályzási feladatok bonyolultságába, és inspirálhatja őket ez irányú tanulmányok folytatására.

A rendezvényt a Keszthelyi Városvédő Egyesület szervezi a MEET and CODE támogatásával.

1 alkalmon maximum 6 fő vehet részt.

Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  • regisztrálni ITT lehet

Részletek

Dátum:
2018.10.13
Időpont:
15:00 - 16:00
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1873955065987757/?active_tab=about

Szervező

GÉM Program
Honlap:
http://gemprogram.keszthelyonline.hu/

Helyszín

GÉM Program
Batsányi u. 2
Keszthely, Zala megye 8360 Magyarország
+ Google Térkép