Keszthely Festetics kastély

Keszthely emblematikus látnivalója a Festetics Kastély. A gyönyörű kastélykert, a Helikon Könyvtár és a kiállítások több napnyi programot kínálnak. Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell, mielőtt meglátogatod a keszthelyi Festetics kastélyt: kiállítások, belépőjegyek, a kastély története, a kastélykert és a Pálmaház bemutatása. Tervezd meg keszthelyi programod, és ismerd meg a Festetics Kastély látnivalóit!

Keszthely Festetics kastély Keszthely Festetics Kastély
0

A Festetics kastély története

A keszthelyi Festetics kastély hosszú évtizedeken át épült, és mindegyik Festetics örökös egy kicsit más stílusban folytatta az átalakításokat. Talán éppen ennek köszönhető, hogy végül Európa egyik legszebb kastélyával büszkélkedhet a város.

Keszthely Festetics kastély A Festetics Kastély parkja
0

Keszthely kastélypark

Többszáz éves páfrányfenyő, gasztro-tó a vendégek ellátására, valamint LED-es szökőkutak. Ilyen és ehhez hasonló különlegességekkel várja látogatóit a keszthelyi Festetics-kastély felújított parkja. A számos átalakításon, durva szétdaraboláson átesett park nagy része ma végre régi pompájában tündököl.

Keszthely Festetics kastély Keszthely P2 Kastély tömbparkoló
0

Keszthely kastély parkolás

Keszthely kastély parkolás lehet nagyon drága, és olcsó is. Nem mindegy, hogy hol teszed le az autót, van ahol két órányi díjért egy egész napig parkolhatsz. Nézd meg a térképen, hol érdemes parkolni! A cikkben megtalálod a parkolási díjakat is.

Keszthely Festetics kastély
0

A Festetics kastély nyitva tartása

A keszthelyi Festetics kastély nyitva tartása a szezontól függően változik. Ezért érdemes ellenőrizni, hogy látogatásunk időpontjában mikor van nyitva a kastély. Szezonban, azaz július 1. és augusztus 31. között minden nap 9:00 órától 18:00 óráig van nyitva. De hogyan változik a nyitvatartás szezonon kívül és ünnepnapokon?