Keszthelyi Kutyás Strand

0

Sokaknak gondot okoz a nyaralás megszervezésekor, hogy kutyájukat nincs kire rábízni, és nem tudják, hol tudnák őket az adott időre biztonságban elhelyezni. Számukra kifejezetten jó hírrel szolgálhatunk: 2020 májusában ugyanis megnyílt a Keszthelyi Kutyás Strand!

Az ötletet a Kutyabarát csapata álmodta meg, mely az országban már fennálló három kutyás fürdőző hely (Fonyód, Balaton, Tiszafüred) partnere is egyben. A nagyjából 3 éve megkezdett projektjük elsődleges célja a kutyabarát turizmus támogatása Magyarországon. Az alapítók fontosnak tartják, hogy mind a kutyások, mind a kevésbé állatbarát vendégek számára vonzó szabadidős területet alakítsanak ki. Hangsúlyozták ezenkívül, hogy a kezdeményezés nem politikai, hanem csak és kizárólag társadalmi és turisztikai célokat szolgál.

A kutyás strand Keszthely térségének egyik legnagyobb attrakciója, hisz egyszerre parkként, fürdőhelyként és új fajta közösségi térként is funkcionál.

Belépők (2022)

A belépő egy jelképes összeg: 300 Ft/ember és 200 Ft/kutya. Mivel a terület jellege továbbra is szabadstrand maradt, amikor a büfék, éttermek zárva vannak a belépés díjtalan! A mosdóhasználat a park területén szintén ingyenes.

Napozóágy: 1000 Ft/nap díjért bérelhető, VIP Lounge: 8000 Ft/nap.

Nyitva tartás

  • Nyári időszakban, május 15 – szeptember 15-ig folyamatosan minden nap 9-19 óra között.
  • Téli időszakban: hétvégén, ill. előre meghirdetett napokon

Kedvezőtlen időjárás esetén a Park zárva tart.

A Keszthelyi Kutyás Strand üzemeltetése

A Keszthelyi Kutyás Strand létrehozásának ötlete már 2016-ban felvetődött. 2018 óta folytak a tárgyalások a keszthelyi önkormányzattal és a helyi kutyás közösséggel. A projektet végül 2019 júniusában egyöntetűen megszavazták. Ezután megkezdődtek a fejlesztési és felújítási munkálatok, melyeket teljes egészében magára vállalt a Kutyabarát csapata. Ide tartozik például a kerítések felújítása, a vízpart átalakítása és egy új kutyajátszótér építése.

A biciklisekek számára a strandon „bringás szerviz pont” lett kialakítva, illetve a  strandon lévő büfék a Piknikkertben külön bringás menüvel várják a kerékpáros vendégeket.

A park és fürdőhely megnyitásának időpontja: 2020. május 15.

Mit ad még ez a kezdeményezés?

  • Növeli a város turisztikai vonzerejét.
  • Az év minden időszakában ki lehet használni a terület adta lehetőségeket.
  • Erősíti az állatbarát közösséget.
  • Különféle programok és rendezvények szervezésével járul hozzá a térség kulturális életéhez
  • Előadásokkal és oktató alkalmakkal népszerűsíti az állat- és környezetvédelmet a helyi iskolákban

Az alapítókról

A projekt kitalálója a Kutyabarát csapata, akik 2012 óta munkálkodnak a hazai kutyabarát turizmus fellendítésén. Egyik legfőbb céljuk felhívni a figyelmet a felelős állattartásra. Ennek érdekében országszerte hoznak létre olyan helyeket, ahová az emberek házi kedvenceikkel együtt látogathatnak el. Fontos feladatuknak érzik, hogy rámutassanak az állat- és környezetvédelem állatbarát közösségek erősítésének fontosságára, és az így projektjeik is ezeknek jegyében működnek. Küldetésük mellett szívesen nyújtanak segítséget a kutyatartóknak abban, hol találnak kutyabarát szabadidős helyeket, ahol nem kell esetleges kellemetlenségek miatt aggódni.

Elérhetőségek

Share.

About Author

Tavasztól-őszig Keszthely a második otthona. Két gyermekével a keszthelyi látnivalók többségét személyesen is kipróbálta, és örömmel kalauzolja barátait is városban. Célja, hogy a kötelező körökön túl Keszthely rejtett csodáit is megismertesse az ide látogatókkal.

Leave A Reply