Keszthely múzeum

Keszthely múzeum város: a Helikon Kastélymúzeum mellett van itt vadászati, vasútmodell, mezőgazdasági múzeum is. Bár a Balatoni Múzeum Zala megye egyetlen hivatalos múzeuma, a városban több magángyűjteményt is meg lehet nézni. Ilyen például a Csigaparlament, vagy a Marcipán Múzeum, ami gyerekekkel együtt is remek program.

Összegyűjtöttük a keszthelyi múzeumok nyitvatartását, belépőjegyeit, és bemutatjuk a kiállításokat is. Tervezd meg keszthelyi programod, nézd meg, mi mindent láthatsz itt!

Keszthely múzeum Festetics Állatpark - Bivalyok
0

Festetics Imre Állatpark

A Festetics Imre Állatparkban őshonos magyar állatokkal találkozhatnak a látogatók. Kitűnő családi program gyerekekkel. Ha kíváncsi vagy, milyen állatokat láthatsz, nézz bele a cikkbe! Megközelítést, belépőket és nyitvatartást szintén itt találod.

Keszthely múzeum
0

Horror múzeum Keszthely

Szöges fotel, hüvelykszorító, vasszűz. Ilyen és ehhez hasonló borzalmakat láthatunk a keszthelyi Horror múzeumban. Tizennyolc év alatti gyermekeknek nem is ajánlatos megtekinteni ezt a meglepő kiállítást. A Horrorárium és Kínzó múzeum ugyanis ötszáz év válogatott kínzásait mutatja be élethű viaszfigurák és képi illusztrációk segítségével.

Keszthely múzeum
0

Vidor Játékmúzeum – Keszthely

Hobbigyűjteménynek indult, de Európa egyik legnagyobb játékmúzeuma lett a keszthelyi Vidor Játékmúzeum. Több száz Moncsicsi, Nyámi, matchbox mellett számos elfeledett játék elevenedik meg az elmúlt 100 évből.  A mintegy 15 000 darabos gyűjteményt mindenkinek látnia kell!

Keszthely múzeum
0

Marcipán Múzeum Keszthely

Egy múzeum, ahol muszáj enni. A keszthelyi Marcipán Múzeum ugyanis nemcsak kiállítótér, hanem cukrászda is. Jó időben kiülhetünk a virágos kerthelyiségbe, hűvösebb időben pedig a csodaszép épület belső terében falatozhatunk. Mielőtt azonban teljesen jóllaknánk, menjünk át a kiállítótérbe. Ilyen csodákat nem minden nap lát az ember.

Keszthely múzeum Vadászati Múzeum Keszthely
0

A leghíresebb Vadászati Múzeum Európában

Vajon mi a közös Windisch-Grätzben és Dózsa Györgyben? Ha hazánk történelmét végiggondoljuk, azt kell mondanunk, semmi. De ha tudjuk, hogy két híres hazai vadászt is pont így hívtak, akkor máris választ kaphatunk kérdésünkre. Ez pedig az Európában egyedülálló Vadászati Múzeum Keszthelyen, amely nekik is köszönhetően páratlan gyűjteményt vonultat fel.

1 2