Keszthely múzeum

Keszthely múzeum város: a Helikon Kastélymúzeum mellett van itt vadászati, vasútmodell, mezőgazdasági múzeum is. Bár a Balatoni Múzeum Zala megye egyetlen hivatalos múzeuma, a városban több magángyűjteményt is meg lehet nézni. Ilyen például a Csigaparlament, vagy a Marcipán Múzeum, ami gyerekekkel együtt is remek program.

Összegyűjtöttük a keszthelyi múzeumok nyitvatartását, belépőjegyeit, és bemutatjuk a kiállításokat is. Tervezd meg keszthelyi programod, nézd meg, mi mindent láthatsz itt!

Keszthely múzeum Helikon Kastélymúzeum
0

Helikon Kastélymúzeum

A Helikon Kastélymúzeum tulajdonképpen egy a keszthelyi Festetics-kastéllyal. A múzeum különleges, 21. századi fejlesztésekkel várja látogatóit. Embernagyságú installációk, „térbeli olvasókönyvek”, tabletes idegenvezetés segíti a Festeticsek életének megismerését. Nézze meg, milyen rendhagyó kiállításokat talál itt!

Keszthely múzeum Vadászati Múzeum Keszthely
0

A leghíresebb Vadászati Múzeum Európában

Vajon mi a közös Windisch-Grätzben és Dózsa Györgyben? Ha hazánk történelmét végiggondoljuk, azt kell mondanunk, semmi. De ha tudjuk, hogy két híres hazai vadászt is pont így hívtak, akkor máris választ kaphatunk kérdésünkre. Ez pedig az Európában egyedülálló Vadászati Múzeum Keszthelyen, amely nekik is köszönhetően páratlan gyűjteményt vonultat fel.

Keszthely múzeum Keszthely Balatoni Múzeum
0

Balatoni Múzeum – Keszthely 4. legjobb látnivalója

Tudja például, milyen az eredeti lángosos bódé? Látott már 120 éves hímes tojást? Ismeri a régi korok fürdőruhadivatját, esetleg szakértője a vízi sportoknak? Nos, ha a fentiek valamelyikére is nemmel válaszolt, mihamarabb látogasson el Zala megye legrégebben alapított és egyetlen hivatalos múzeumába, a keszthelyi Balatoni Múzeumba!