Horror múzeum Keszthely

0

Szöges fotel, hüvelykszorító, vasszűz. Ilyen és ehhez hasonló borzalmakat láthatunk a keszthelyi Horror múzeumban. Tizennyolc év alatti gyermekeknek nem is ajánlatos megtekinteni ezt a meglepő kiállítást. A Horrorárium és Kínzó múzeum ugyanis ötszáz év válogatott kínzásait mutatja be élethű viaszfigurák és képi illusztrációk segítségével.Belépőjegy egységes ára: 600 Ft
Jegyárak
június – augusztus 31. között 9-18 óráig.
Nyitvatartás részletesen

Válogatott kínzások a Horrormúzeumban

A keszthelyi Horrorárium és Kínzómúzeumban több földrész leggyakrabban alkalmazott kínzási és kivégzési módszereivel ismerkedhet meg a látogató. Többek között számos németalföldi, francia, japán módszerrel, mint a

 • Júdás lajtorjája,
 • a szöges fotel,
 • a kerékbetörés,
 • a karóba húzás, vagy épp
 • a kínpadon való nyújtás.

A kínzóeszközökön kívül láthatjuk még Drakula Grófot, vagy a kegyetlenkedéseiről elhíresült Báthory Erzsébetet, aki éppen vérfürdőben pihen. A horrorisztikus élményt a viszonylag sötét terem és a horrorfilmekbe illő háttérzene fokozza.

A kiállítást Túri-Török Tibor szobrászművész álmodta meg, a Képzőművészeti Egyetem hallgatói pedig segítettek a megvalósításban. Hogy a viaszbábokkal minél élethűbben mutassák be az elmúlt korszakok kínzásait, korabeli metszetek alapján dolgoztak. A kiállítás készítői éppen ezért a múzeum megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánlják.

Horrorárium és Kínzómúzeum nyitvatartása

A keszthelyi Horrorárium és Kínzómúzeum nyitvatartása szezononként változik.

Tavasszal (április 1 – május 31.) 10-17 óráig,
Nyáron (június – augusztus 31.) 9-18 óráig,
Ősszel (Szeptember 1 – 30.)10-18 óráig, illetve (Október 1 – 31.) 10-17 óráig, valamint

Télen (november 1 – március 31.) 10-16 óráig van nyitva.

A múzeum szombatonként 10-17 óráig tekinthető meg, hétfőnként viszont zárva tart.

Horrorárium és Kínzómúzeum belépőjegyára

A belépődíj egységesen 600 Ft.

Megközelítés

A Horrormúzeum egy közel kétszáz éves malomépületben található Keszthely sétálóutcájában (Kossuth L. u. 11.). Parkolni a környező utcákban, vagy Keszthely tömbparkolóinak egyikében lehet.

A keszthelyi parkolási zónák térképe elérhető a városüzemeltetés honlapján.

A Horrorárium és Kínzómúzeum elérhetőségei

Keszthely belvárosában további 6 egyedülálló múzeum található a Horrorárium és Kínzómúzeumon kívül. Mivel fenntartójuk és üzemeltetőjük egy, ezért a Horrorárium és Kínzómúzeum elérhetőségeit is a Babamúzeum honlapján találjuk meg. A belvárosi múzeumokkal kapcsolatos aktualitásokat a Facebookon követhetjük nyomon.

A belvárosi hét múzeum a következő:

 • Népviseletes Babamúzeum
 • Történelmi panoptikum
 • Csigaparlament
 • Vidor Játékmúzeum
 • Középkori Erotikus Panoptikum
 • Nosztalgia és giccs múzeum
 • Horrorárium és KínzómúzeumShare.

About Author

Német nyelvtanár, blogger. Rajong a kultúrtörténeti finomságékért, Festetics György szerelmese. 4 gyermek nevelése mellett hobbija és szenvedélye az írás, a Szárnyak - Kortárs magyar versek kötetben több verse is megjelent. Keszthelyhez családi szálak kötik.

Leave A Reply