Festetics kastély belépőjegy árak, kedvezmények

0

A keszthelyi Festetics-kastély 5 épületben 6 különböző kiállítással várja látogatóit. Ennek értelmében többféle jegykombinációból, jegyár-konstrukcióból válogathatunk. A Festetics kastély belépőjegy árai azonban abban megegyeznek, hogy a 6-26 év közöttieknek, a 65 év felettieknek, illetve a nagycsaládosoknak egységesen kínálnak kedvezményt.

Belépőjegyárak, kedvezmények a kiállításokra

Felnőtt 6-26 év
1 kiállítás (kastély kivételével) 1300 Ft 650 Ft
1+1 kiállítás (kastély kivételével) 1900 Ft 950 Ft
Kastély + 1 kiállítás 2700 Ft 1350 Ft
Kastély + 5 kiállítás 3900 Ft 1950 Ft

 A kiállításokat természetesen kombinálhatjuk is egymással, így sokat spórolhatunk a jegyárakon:

 • A Kastély és Hintómúzeum, vagy a Kastély és Amazon ház együttes meglátogatása, illetve a Pálmaház – Amazon ház – Hintómúzeum hármasának megtekintése teljes áron 2.500 Ft, míg kedvezménnyel 1.250 Ft-ba kerül.
 • A Vadászati Múzeum és Modellvasút kiállítás együttes megnézése teljes áron 1.600 Ft illetve kedvezményes áron 800 Ft, ha külön-külön szeretnénk megnézni, akkor teljes áron 1.200 Ft-ért, kedvezményes áron 600 Ft-ért tehetjük meg.
 • Pálmaház, madárpark és akvárium megtekintése teljes áron 1.000 Ft, kedvezményesen 500 Ft.

Lehetőség van arra is, hogy egyszerre csak egy kiállítást nézzünk meg. Ebben az esetben az Amazon ház, a Vadászati kiállítás és a Vasútmodell kiállítás belépőjegyei egységesen 1200 Ft-ba kerülnek (kedvezménnyel 600 Ft.)

Nagycsaládosoknál – 3 vagy több gyermek esetén, igazolvány felmutatása mellett – a szülők 50% kedvezményben részesülnek a belépőjegyek árából.

Nemzeti ünnepeinken (március 15., augusztus 20., október 23.) a belépés teljesen ingyenes.

Egyéb jegyárak

 • Tárlatvezetést csoportonként 10.000 Ft-ért biztosít a kastély (idegen nyelven 12.000 Ft), míg tárlatvezető készüléket már 600 Ft-tól igényelhetünk.
 • Fotó- és videójegy 1500 Ft-ért kapható.
 • Külön kell fizetni a kerti kisvasútért (850 Ft),
 • illetve a Torony-kilátóba való feljutásért is (500 Ft).

Fontos tudnivalók

 • A belépőjegyeket mind a beléptető, mind a kiléptető kapuknál érvényesíttetni kell, tehát őrizzük meg a jegyeket a kiállítás elhagyásáig.
 • Kedvezményes belépőjegy vásárlásához az erre feljogosító igazolványainkat tartsuk magunknál.
 • A keszthelyi Festetics-kastély előzetesen bejelentett csoportokat nyitvatartási időn túl is fogad. Ilyen esetekben 20% felár fizetendő.
 • A jegypénztárakban zárásidő előtt fél órával már nem vehetünk jegyet.

A fogyatékkal élők a segítségükre kiképzett állatokkal együtt látogathatják a kiállítást, más esetben nem vihetők be az épületekbe.

Forrás: helikonkastely.hu

 Share.

About Author

Német nyelvtanár, blogger. Rajong a kultúrtörténeti finomságékért, Festetics György szerelmese. 4 gyermek nevelése mellett hobbija és szenvedélye az írás, a Szárnyak - Kortárs magyar versek kötetben több verse is megjelent. Keszthelyhez családi szálak kötik.

Leave A Reply